Casa rural Ornat Etxea
C / Ecuador 5 - 31413 - Vidángoz/Bidankoze
Tlf.: 627991896 - 948477179
E-mail: casarural.ornatetxea@gmail.com
 
 
 
 
 
Opinions de clients
Llegeixi els comentaris dels clients que han passat per Ornat-etxea

 

 
 
 
 
 
Sangüesa / Xavier / Leyre / Sos del rei catòlic

Sangüesa, com a capital de la comarca, va arribar a ser en el seu moment usat com a residència pels reis de Navarra. Propera a la muga amb Aragó, va ser una plaça forta des de la qual el Regne de Navarra defensava el seu territori. Es diu que la mare de Fernando el Catòlic poc abans de donar a llum a aquell, va sortir de Sangüesa per dirigir-se a la veïna vila de Sos, a Aragó, perquè, d'aquesta forma, el seu fill pogués tenir drets al tron d'Aragó. En Sangüesa, és visita obligada l'església de Santa María, la portada de la qual és molt reconeguda entre els entesos en art.

A escassos uns 10 quilòmetres, el castell de Javier, bastió del Regne de Navarra i bressol de Sant Francisco de Xavier, patró de Navarra, de les missions i del Basc, i a la basílica del qual es realitzen cada any les peregrinacions conegudes com “Javieradas”.

A 10 quilòmetres de Xavier, i enclavat en la serra del Leyre, es troba el Monestir de San Salvador de Leyre, durant segles calmi del poder de la comarca, i en el qual es troben sepultats els primers reis de Navarra (en aquells dies encara se li denominava Regne de Pamplona), des de Íñigo Aresta fins a Sancho Garcés II.

Entre Sangüesa i la muga amb Aragó, un antic bastió defensiu, la torre de Peña, impressionant enclavament avui deshabitat.

I prop de Sangüesa pot també visitar-se la pintoresca vila de Sos del Rei Catòlic, amb els seus carrers estrets i la seva cuidada estètica medieval.

Per a més informació:

www.sanguesa.es

www.santuariodejavier.org

www.monasteriodeleyre.com

www.sosdelreycatolico.com

 

 

Galería