Casa rural Ornat Etxea
C / Ecuador 5 - 31413 - Vidángoz/Bidankoze
Tlf.: 627991896 - 948477179
E-mail: casarural.ornatetxea@gmail.com
 
 
 
 
 
Opinions de clients
Llegeixi els comentaris dels clients que han passat per Ornat-etxea

 

 
 
 
 
 
Esdeveniments culturals

Segons en quines dates s'allotgi en Ornat-etxea, tal vegada pugui gaudir d'algun dels múltiples esdeveniments culturals que se celebren en les rodalies. Les següents són només algunes de les quals es realitzar:

DIA DE LA ALMADÍA (Burgui, 02/05/2015): Recreació del descens de les almadías, ofici tradicional mitjançant el qual els roncaleses transportaven fusta per el riu.
www.almadiasdenavarra.com

HOMENATGE ALS ESCLAUS DEL FRANQUISME (Alt de Igal-Vidángoz, 13 o 20/06/2015?): Homenatge als presos del franquisme que van construir la carretera Igal-Vidángoz-Roncal realitzant treballs forçats després de la guerra civil.
www.esclavitudbajoelfranquismo.org

TRIBUT DE LES TRES VAQUES (Pedra de Sant Martín-Larra, 13/07/2015): Antiquíssim acte pel qual els alcaldes de Baretous lliuren als de la vall de Roncal 3 vaques per a gaudi d'aigües i pastures, si ben també es diu que pot tenir el seu origen en un tribut de guerra.
vallederoncal.es/tributo-de-las-tres-vacas

DIA DE LA INDUMENTÀRIA RONCALESA (Isaba, 02/08/2015): El vestit roncalés és una dels senyals d'identitat de la vall de Roncal. En aquesta celebració en Isaba es presenten les vestimentes segons el sexe, estat civil, o posició social, així com les variants de la vestimenta en la història.
indumentariaroncalesa.blogspot.com.es

BAIXADA DE LA BRUIXA (Vidángoz, 26/08/2015): Vidángoz és conegut com el poble dels bruixots. Així, les festes patronals comencen en la mitjanit, realitzant-se un akelarre i rebent a la bruixa Maruxa, que arriba volant per reunir-se amb la resta de bruixots del poble.
www.vidangoz.com

ORHIPEAN (Ochagavía, 29/08/2015): Festa en la qual es recrea la vida en un poble pirinenc un segle enrere, mostrant les vestimentes, els oficis i els costums d'antany.
www.orhipean.org

 

 

Galería