Casa rural Ornat Etxea
C / Ecuador 5 - 31413 - Vidángoz/Bidankoze
Tlf.: 627991896 - 948477179
E-mail: casarural.ornatetxea@gmail.com
 
 
 
 
 
Opinions de clients
Llegeixi els comentaris dels clients que han passat per Ornat-etxea

 

 
 
 
 
 
Belagua / Larra

Belagua i Larra són dos paratges situats a la zona més septentrional de la vall, situats a la frontera navarresa amb França. La vall de Belagua, d'una banda, és una típica vall glacial, on els bestiars pastan en els mesos temperats de l'any des de temps immemorial, com ho testifiquen diversos dòlmens (Arrako, Sakulo…). Testimonis d'aquesta activitat són les diverses brodes que esquitxen el paisatge. En l'anomenat “racó de Belagoa” es troba a més la reserva de Aztaparreta, un dels últims boscos verges dels Pirineus.

El massís de Larra, per la seva banda, s'eleva enfront de la vall de Belagua. És un massís de tipus càrstic, en el qual la roca calcària cobreix pràcticament tot el paisatge i en el qual solament creix el pi negre. En ell hi ha infinitat d'avencs, sent la més coneguda el “avenc de Sant Martín”, una de les més profundes d'Europa. En Larra, i just en la fita fronterera amb França, se celebra des d'antic (algunes fonts situen el seu origen fa més de 2 mil·lennis) el “Tribut de les 3 vaques”, el tractat més antic d'Europa.

Finalment, assenyalar que Larra i Belagua són zones idònies per a la pràctica del muntanyisme durant tot l'any i de l'esquí de fons a l'hivern.

Per a més informació:

www.roncalia.com

 

Galería